Misyon
Bölümümüzün misyonu; yönetim bilişim sistemleri, bilgi yönetimi, sistemlerde metodolojinin gelişmesi, işletme hesapları, veri tabanı, bilgi erişimi ve veri madenciliği alanlarında kendini kabul ettiren ve bu alanlarda uluslararası araştırmalarıyla tanınan bir bölüm olmaktır.
Vizyon
Vizyonumuz; işletme, planlama, tasarım ve enformasyon sistemlerinin uygulanmasında önemli katkılarda bulunabilecek işletme ve yönetim odaklı iyi yetişmiş mezunlar verebilmektir. Yönetim Bilişim Sistemleri disiplini içerisinde, bilginin sürekli üretilmesi, yenilenmesi ve yayılmasında önemli bir rol oynamak amaç edinilmiştir.
Bilgi çağının temelini oluşturan yönetim bilişim sistemleri dünyada ve ülkemizde gün geçtikçe daha kapsamlı ve derinlemesine ele alınmakta, çok farklı uygulama alanları bulmakta, dolayısıyla da hızla önem kazanmakta ve birçok bilim dalını etkilemektedir. Yönetim bilişim sistemleri ile aktif etkileşime giren bu bilim dallarında söz konusu etkileşimin sağlam ve bilimsel bir temele oturtulması gereği kaçınılmazdır.
Bu gelişmelere paralel olarak hemen hemen her alandaki kişiler yönetimde verimliliği arttıran bu sistemler ile ilgilenmekte ve kendi alanlarında bu konuda uzmanlaşmak istemektedirler.
Son yıllarda bilişim teknolojilerinin, her alanda olduğu gibi, iş dünyasındaki kullanım alanı da sürekli genişlemektedir. Bu gelişmelerle birlikte dünyada ve ülkemizde disiplinlerarası yaklaşım ve uygulamaların önemi de günden güne artmaktadır. Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) Programı, bu alandaki insan-gücü eksikliğini gidermek ve bu alanda araştırma yapacak kişileri yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.
Çağımızda etkin bir şekilde bilgisayar kullanımına hemen her meslek dalında gereksinim duyulmaktadır. Yönetici konumundaki kişiler başında bulundukları kuruluşun geçmişinde kaydettiği gelişmelerden hareketle kurumun geleceğini projeksiyonlamak ve olası açılımları görmek ister. Bu da güçlü bir bilgisayar bilgisi ve bu bilgiyi kullanma becerisi gerektirir. Üç ayağından ikisi işletme bir tanesi de bilgisayar olan “Yönetim Bilişim Sistemleri Programı” bilgisayar bilen işletmeci yetiştirme anlamına gelmektedir.
Bu programda öğrencilere işletme yönetimi ve bilişim teknolojileri disiplinlerarası bir anlayış çerçevesinde öğretilmektedir. İş dünyası için bilişim sistemlerinin geliştirilmesi ve bu sistemlerin yönetimde etkin bir şekilde kullanılmasını ve işyerinin bu yolla rekabet gücü elde etmesini sağlayacak kişileri yetiştirmek, Yönetim Bilişim Sistemleri Programının amaçlarındandır. Bunun için öğrencilere öncelikle bilgisayar teknolojileri kavramları (programlama, web tasarımı, veritabanı yönetimi, vb.) ve işletme yönetimi kavramları (ekonomi, pazarlama, muhasebe, finans, vb.) öğretilmektedir. Daha sonra, iki alanın tümleştirilmesini sağlayan derslerle, öğrencilerin sistem geliştirme, bilişim sistemleri yönetimi, elektronik ticaret, karar alma mekanizmaları gibi kavramları öğrenmeleri sağlanmaktadır. Laboratuvar ve projelerle desteklenen derslerle öğrencilerin teori ile birlikte uygulama kabiliyetleri de geliştirilmektedir.
Bu programı tercih edecek öğrencilerin bilgisayar teknolojilerine ve işletme yönetimi konularına ilgi duyması beklenir.
İş Olanakları
Bu programdan mezun olanlar, ileri düzeyde edindikleri yönetim bilgileriyle, sürekli gelişme gösteren ticaret ve iş hayatında önemli bir avantaj elde edeceklerdir. Enformasyon Teknolojilerinin hemen hemen bütün iş kollarında önemli yer almasından dolayı, mezunlarımızın Enformasyon Teknolojilerindeki uzmanlığı onlara ilave bir avantaj sağlayacaktır. Bilişim teknolojilerini kullanan modern iş dünyasında her türlü yönetim pozisyonunda yer alabilecek mezunlarımız, özellikle e-ticaret, karar alma sistemleri, yazılım geliştirme ve bu gibi alanlardaki ihtiyacı mükemmel bir biçimde karşılayacaktır.
Misyon
Enformasyon Teknolojileri, muhasebe ve işletme gibi iş disiplinlerini hesaplama yöntemleri ile birleştirmektedir. Bu bölüm, teorik ve pratik temelleri sağlayan enformasyon teknolojileri alanlarında profesyonel uygulamalar konusunda öğrencileri yetiştirmeyi amaç edinmektedir ve öğrencilerin enformasyon teknolojileri alanındaki gelişmeleri takip edebilmeleri için dersler düzenler, öğrencileri liderlik, grup çalışması ve hayat boyu öğrenim için hazırlar.
Vizyon
Vizyonumuz, yaratıcılık ve liderlik vasıflarına sahip olmanın yanında; yüksek kaliteli, endüstriye yönelik, teknik olarak uygun öğrenim, araştırma ve hizmetlerle ülkenin ihtiyaçlarına cevap veren tanınmış bir bölüm olmaktır.
Enformasyon Teknolojileri Programı, kamu ve özel sektörde bilgi teknolojileri ile ilgili sistemlerin analiz, tasarım ve uygulamalarında görev alacak ve bu konularda kariyer planı olan kişiler için tasarlanmıştır. Sanayide bilgi teknolojileri uygulamalarının artması ile mezunlara doğan iş olanakları sürekli artmaktadır. Yönetim ve bilgisayar konularına meraklı olan kişiler bu bölüm için ideal adaylardır. İçerisinde bulunduğumuz bilgi çağında bilgiye ulaşılması, bilginin sınıflandırılması ve değerlendirilmesi büyük önem kazanmaktadır. Bu amaca yönelik olarak Enformasyon Teknolojileri Programı?nın üç ayağından ikisi bilgisayar programlama ve özellikle hazır programları kullanma olup, üçüncü ayağı ise işletmedir. Bu program işletme bilgisiyle donatılmış bir yazılım mühendisliği olarak düşünülebilir.
Amacımız öğrencilerimizin bilişim teknolojileri kavramlarını öğrenmelerini ve bu sektördeki her türlü gelişmeyi bağımsız olarak takip edebilmelerini sağlamak ve bunlar ile problem çözme kabiliyetlerini geliştirmektir.
Öğrencilerimiz, 3. sınıfın başından itibaren geniş bir seçmeli ders yelpazesi içinde uzmanlaşmak istedikleri alanda dersleri alabilirler.
İş Olanakları
Son yıllarda IT ye dayalı işlerde çok hızlı bir artış gözlenmektedir. Hemen hemen tüm üretim ve hizmet sektörü, sağlık hizmetleri, turizm, bankacılık, finans ve her ölçekteki işletmede, enformasyon teknolojileri artan bir oranda işin dominant bir bileşeni olmaktadır. Bu gelişme de, mezunlarımıza sürekli yeni iş olanakları yaratmaktadır. Mezunlarımız, bilgisayar ağ yönetimi, sistem analizi ve tasarımı, e-ticaret, veritabanı sistemleri, web tasarımı ve yönetimi, yazılım geliştirme, danışmanlık gibi çok geniş bir alanda çalışabilme imkânına sahiptirler.