Erasmus Mundus Joint Masters Programından KHAS’a Proje Desteği

1 Ağustos 2022

Yönetim Bileşim Sistemleri Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Hasan Dağ‘ın Erasmus Programı, Erasmus Mundus Joint Masters-2022 Çağrısına koordinatör olarak sunduğu “CyberMACS- Master of Applied Cybersecurity” başlıklı proje önerisi desteklenmeye hak kazanmıştır.
CyberMACS, uygulamalı siber güvenlik alanına odaklanan tam zamanlı 2 yıllık ortak bir Avrupa Yüksek Lisans Programı (120 AKTS) olarak tasarlanmıştır. Siber saldırıları tespit etmek, önlemek, azaltmak ve yönetmek için geleceğin siber güvenlik uzmanlarını eğitmeye odaklanan programda, ilk yıl öğrencilere Kadir Has Üniversitesi’nde siber güvenliğin temelleri konusunda eğitim verilecek, ikinci yıl ise uzmanlaşma fırsatları sağlanacaktır. İkinci yıllarında öğrenciler, (1) Cyber Security Management, (2) Advanced Technologies in Cybersecurity uzmanlık alanlarını SRH- Berlin Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde alırken (3) Cyriptology ve (4) Web and Security uzmanlıklarını Ss. Cyril and Methodius Üniversitesi’nde tamamlayacaklardır.
Program boyunca öğrenciler, kış ve yaz okulları, uluslararası öğrenci konferansları ve zorunlu staj süreçlerinin yanı sıra, girişimcilik, inovasyon yönetimi ve sosyal becerilerini geliştirecek eğitimler alacaklardır.
Dünyanın dört bir yanından siber güvelik alanında uzmanlaşmak isteyen en iyi öğrencileri davet eden CyberMACS’in sekiz kurumdan oluşan konsorsiyum koordinatörlüğünü üniversitemiz yürütecektir.
74 ay süreyle yürütülecek projenin toplam bütçesi 5.484.000 EUR’dur. Kadir Has Üniversitesi’nin bütçesi 2.802.000 EUR’dur.
Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nden öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet N. Aydın, Doç. Dr. Nima Jafari Navimipour, Dr. Öğr. Üyesi E. Fatih Yetkin, Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Çavur, Araş. Gör. Ferhat Demirkıran, Bilgisayar Mühendisliği’nden Dr. Öğr. Üyesi Fabio Stroppa, Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden Dr. Arif Selçuk Öğrenci ve Siber Güvenlik ve Kritik Altyapı Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi (KHAS_CCIP) çalışanları Ayhan Gücüyener Evren ve Berkant Düzgün projede görev alacaklardır.
Hocamızı tebrik eder, projesini yürütmede başarılar dileriz.

Participating Organisation Legal Name Country Role Action
KADIR HAS UNIVERSITESITurkeyCoordinator
SRH HOCHSCHULEN BERLIN GMBHGermanyPartner
Ss. CYRIL AND METHODIUS UNIVERSITY IN SKOPJENorth MacedoniaPartner