TOP4HoneyChains – Akıllı Bal Değer Zinciri Uluslararası İşbirliği Proje Açılış Toplantısı

19 Ekim 2023

Kadir Has Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Nafiz Aydın’ın koordinatörlüğünü yürüttüğü ve ERA-NET COFUND (ICT-AGRI-FOOD) tarafından desteklenen TOP4HoneyChains – Trustable and Sustainable Open Platform for Smart Honey Value Chains başlıklı uluslararası işbirliği projesinin açılış toplantısı, proje partnerlerinin katılımıyla 19 Ekim Perşembe günü Cibali kampüsümüzde düzenlendi.

Projede Kadir Has Üniversitesi ile Işık ÜniversitesiArıcılık Araştırma Enstitüsü (Türkiye), Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria (Arjantin), NEXCO S.A. (Arjantin), Cooperativa Agrop. y Apicola Norte Grande Ltda. (Arjantin), Alimentos Naturales Natural Foods S.A. (Arjantin), University of Economics in Katowice (Polonya) ve Latvia University of Life Sciences and Technologies (Letonya) partnerler olarak yer almaktadır.

TOP4HoneyChains, güvenilir ve sürdürülebilir akıllı bal değer zinciri (ABZ) tasarlamak için çok aktörlü bir yaklaşım benimseyerek araştırma ve yenilik mükemmelliğini içeren çok uluslu (transatlantik paydaşı olan Arjantin ile) araştırmacı ve uzmanların katkı sunduğu bir çalışmadır. Arjantin ve Türkiye’deki en yaygın değer bal arısı ve değer zincirleriyle ilişkili dört pilot vaka seçilmiştir. Bu pilot vakalar, arıcılar, arıcı dernekleri ve kooperatifleri, toptancılar, paketleyiciler ve tüketici kooperatifleri dahil olmak üzere, birçok paydaşın dâhil olduğu üretimden tüketiciye kadar tümü kapsayan gıda zincirlerdir.